Przesieka
Natura Medytacja Oddech Zimno  Cykl dobowy Wodospad  Śnieżka
Retreat '25
4 edycja Przesieka Retreat 2025
27-30 listopada 2025

Medytacja, oddech, zimno, wodospad Podgórnej w Przesiece, góra Śnieżka, Metoda Wima Hofa

Zapraszamy Was na Wim Hof Method Camp z certyfikowanym instruktorem – Igorem Jankowskim. Wraz z wejściem w nowoczesność zmieniły się nasze relacje ze światem, w którym żyjemy. Nasz styl życia izoluje nas od środowiska naturalnego. Z tego powodu przestaliśmy korzystać z naszych wrodzonych mechanizmów przetrwania i straciliśmy kontakt z naszą wewnętrzną mocą. Dobra wiadomość jest taka, że w naszym DNA nadal płynie siła i energia gotowa, by pomóc nam żyć na całego. Podczas tego campu, dzięki metodzie Wima Hofa, otoczeniu natury i doskonałemu jedzeniu zresetujesz się i przygotujesz na nadchodzące wyzwania.

Co zastanę na Campie?

Metoda Wima Hofa i Tlenowej Przewagi

Oddech, praca z zimnem w naturze (morsowanie w Wodospadzie Podgórnej, wejście w szortach na Śnieżkę)

Jedzenie w zgodzie z cyklem okołodobowym

Chronoodżywianie, okienka żywieniowe i dieta dostosowawna do aktywności podczas Campu Przesieka Retreat 2025

Medytacja oraz uważność w naturze

Praktyki (vipassana, pranajama) służące skoncentrowaniu uwagi, uspokojeniu umysłu i osiągnięciu stanu świadomości irelaksu, a to wszystko w ramach leśnej terapii.

Holistyczne podejście do naszego ciała

Poranne rozgrzewki, sesje medytacyjne i oddechowe, saunowanie, wspólne rozmowy i praca otwierająca ścieżkę duchową. Wspólne plemienne praktyki

Żywienie dla
Twojego zdrowia

Chronoodżywianie

Dowody naukowe wskazują na dwukierunkowy związek pomiędzy dietą, a naszą chronobiologią. Spożywanie pokarmów ma wpływ na nasze zegary peryferyjne. Cykl okołodobowy oddziaływuje na nasze żywienie poprzez wpływ na metabolizm, trawienie oraz wydzielanie hormonów.

Mniej węgli więcej energii

Specjalnie opracowana dieta oraz okna żywieniowa pomoże nam podczas wyjazdu w uzyskaniu optymalnego stanu, by osiągnąć szczyty (nie tylko te karkonoskie). Posiłki przygotowane z myślą o mięsożercach i wegetarianach.

Kto za tym stoi?

Damian Marchlewicz - Zwycięzca IV Edycji Hell's Kitchen Piekielna Kuchnia, szef kuchni wielu kulinarnych konceptów, manager Restaurant Weeka. Mateusz Kacper Jakubczak a dokładnie doktor Akademi Sztuk Pięknych, który oprócz projektowania ubrań kocha gotować. Swoje doświadczenie zdobywał w wielu kultowych łódzkich restauracjach. Żadna kuchnia nie jest im straszna.

W programie

Wyrusz podróż w głąb siebie obcując z naturą:

  • Zajęcia praktyczne i teoretyczne pracy z oddechem prowadzone przez certyfikowanego instruktora metod Butejko, Oxygen Advantage, Wim Hof)
  • Zajęcia praktyczne i teoretyczne pracy z zimnem prowadzone przez certyfikowanego instruktora metod Butejko, Oxygen Advantage, Wim Hof) – skorzystamy z dobrodziejstw wodospadu i ekspozycji na zimno w warunkach naturalnych)
  • Poznasz jak korzystać z różnych metod i używać ich jako narzędzia w swoim codziennym życiu, treningu lub pracy.
  • Shinrin yoku – leśna terapia
  • Otwarta część integracyjna 
  • Kąpiel w kultowym miejscu – Wodospadzie Podgórnej k. Przesieki
  • Wejście w szortach na Śnieżkę
  • Medytacje oparte o vipassanę i pranajamę
  • Wejście w głąb siebie
  • Saunowanie
  • Poranne rozruchy
  • Chronobiologia – czas na campie spędzony w zgodzie z zegarem biologicznym
  • Stres hormetyczny – Twoja przepustka do silnego i zdrowego organizmu

Co da mi ten wyjazd?

Zmień postrzeganie
swojego życia

Wodospad Podgórnej

Wodospad Podgórnej jest trzecim co do wielkości wodospadem w polskiej części Karkonoszy, wody potoku spadają z 10-metrowego progu skalnego. Cudowny widok, nic dziwnego, że przyjeżdżają tutaj turyści z całego świata często zachęceni filmami i zdjęciami Wima Hofa, który tu posiada swoją bazę. Kto wie, może podczas jednego z morsowań uda nam się go spotkać?

Chronobiologia

Dział biologii, zajmujący się badaniem rytmów biologicznych, czyli periodycznych (cyklicznych) zjawisk w organizmach, zachodzących pod wpływem czynników wewnętrznych (związanych z fizjologią) oraz zewnętrznych (np. pory roku, sekwencja światła i ciemności). Podczas wyjazdu poostaramy się przywrócić nasz naturalny zegar i zrozumieć dlaczego warto żyć w zgodzie z cyklem okołodobowym.

Nasza baza wypadowa

Polanka 2 to miejsce magiczne i zupełnie wyjątkowe. Na dzikiej górskiej łące, otoczonej lasem, u podnóża gór. Z dala od hałasów, zgiełku tłumów i kolorowych straganów. Od strony lasu tuż za kołyszącymi wysokimi świerkami, szumią kaskady wodne Srebrnego Potoku. Śpiew ptaków rano, wieczorem koncert cykad na łące – to właśnie nasza wyjątkowa Leśniczówka – Zającówka.

Prowadzący

Termin

A dzieci?

Tym razem maluchy zostają w domu.
Weekend przeznaczony jest dla osób powyżej 14 roku życia.

Cena
i szczegóły

Inwestycja w siebie: Standardowa cena 3399 zł. UWAGA! CENA PROMOCYJNA 2999 złCena zawiera koszt noclegów, wyżywienia i udziału w zajęciach i warsztatach. Ubezpieczenie oraz dojazd na miejsce we własnym zakresie. Prosimy o zabranie własnych mat do jogi. W cenie zapewnione:

  • Zakwaterowanie – 3 noclegi w 2-3 i 4 osobowych pokojach
  • Wyżywienie
  • Udział w warsztatach
  • Foto  relacja z wydarzenia
  • Certyfikat udziału w wyjeździe

Płatności
i zapisy

Płatności i warunki rezerwacji: Zaliczka w wysokości 50% ceny wyjazdu jest obowiązkowa w ciągu 2 dni od złożenia rezerwacji. Pozostała kwota do uregulowania w dniu przyjazdu. Możliwe jest też opłacenie całości wygodną opcją przelewów on-line https://innyrytm.pl/produkt/przesieka-retreat/ Do dnia 31.08.2025 Uczestnik lub Uczestniczka ma prawo zrezygnować z udziału w Wydarzeniu i otrzyma pełen zwrot wpłaconych pieniędzy. Od 01.09.2025 w przypadku anulowania rezerwacji zaliczka nie ulega zwrotom, zawsze jednak możesz spróbować znaleźć kogoś na swoje miejsce. Ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji jest dokonanie wpłaty.

Formularz rejestracyjny i regulamin tutaj.

Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres: kontakt@innyrytm.pl Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie, napisz  lub zadzwoń do nas +48 601 208 314

Kontakt

Stowarzyszenie Inny Rytm
kontakt@innyrytm.pl
+48 601 208 314